The Gas Drilling Tragedy

Videoclip van True Grit


Eindelijk is er dan het besluit om te stoppen met de gasboringen in Groningen, maar komt daarmee ook een eind aan de ellende voor de bewoners van het gebied?

‘The Gas Driling Tragedy’ is geïnspireerd door de gevolgen van de gasboringen, maar de kern van de song raakt iets breders. Het beschrijft de machteloosheid van het individu ten opzichte van het kille, berekenende bedrijfsleven en een overheid die de binding met haar burgers dreigt te verliezen.
De song gaat over het verlies van vertrouwen van goede mensen in instanties die dat vertrouwen niet waard zijn. Alles waar de hoofdpersoon uit ‘The Gas Drilling Tragedy’ ooit in geloofd heeft, blijkt op drijfzand te berusten en hij voelt zich omringd door uitbuiters en schurken.

‘Horizontal stripes turned vertical’: waar je een crimineel vroeger kon herkennen aan zijn gevangenis­pak, zijn de strepen nu een kwartslag gedraaid en terechtgekomen op een 3-delig krijt­kostuum. Er rest onze held niets anders dan het recht in eigen hand te nemen, maar wanneer hij zijn vijand eindelijk op de korrel heeft is hij te fatsoenlijk om de trekker over te halen.


Not Dark Yet

Bob Dylan tribute band start
Neverending Tour


De Neverending Tour van Bob Dylan-tribute band Not Dark Yet is van start gegaan.


Tijd om te genieten van smaakvolle versies van zowat alle grote Dylan-songs van de afgelopen 50 jaar.

Black Flowers

Hartverscheurende tweestemmige
Americana-covers


De ‘stemmen van True Grit’ zijn nu ook te boeken als akoestisch duo.


True Grit is ooit begonnen als coverband met een repertoire dat een dwarsdoorsnede was van 50 jaar Americana-muziek. De beide vocalisten uit de band, Mirjam Maas en René van den Belt, gaan dit repertoire onder de naam Black Flowers nieuw leven inblazen.

EP Spitsbergen


In november 2014 heeft True Grit met engineer Bauke van der Laaken 4 nieuwe songs opgenomen in Studio Spitsbergen (Zuidbroek). Het zijn voor de band de eerste studio-opnames met drummer Fred Bakker en toetsenist Jan Kees Visscher.

Het nieuwe, eigen songmateriaal laat een dwars­doorsnede horen van waar True Grit momenteel ook live mee voor de dag komt: melodieuze countryrock (Empty House), warme akoestische folkrock (Now That You’re Gone), stevige alt.country (The Good Friday Earthquake) en donkere, sferische ballads (Honest Man).

In Memory Of


In 2011 heeft een vorige bezetting van True Grit in de JK-Studio in Dalfsen een compleet demo-album opgenomen, dat nu in zijn geheel te beluisteren is op de muziek-pagina van deze site.

Het ‘lost album’ heeft als titel ‘In Memory Of’ meegekregen en is opgenomen door Mirjam Maas (zang, gitaar), René van den Belt (zang, gitaar), Ben Vulkers (bas) en Rik Driegen (drums). Het album bevat 9 songs die René schreef met tekstdichter André Laffort en een cover van ‘Black Flowers’ (Lynn Miles). ‘In Memory Of’ verschijnt niet als regulier album, dus koptelefoon op en rechtstreeks beluisteren op www.truegrit.nl.

Steigerhits

Steigerhits


True Grit-bassist en fotograaf Ben Vulkers heeft met behulp van bandleden Jan Kees Visscher (vormgeving) en René van den Belt (teksten) in 2013 een fotoboek gemaakt over een verdwijnend fenomeen: de door bouwvakkers met veel liefde in elkaar geknutselde bouwradio.


Nico Dijkshoorn, die voor Steigerhits het voorwoord schreef, stond als gitarist met True Grit op het podium toen Steigerhits in mei 2013 in Hedon werd gepresenteerd.

Steigerhits stond in 2015 opnieuw in de belangstelling: van 26 januari tot 19 maart 2015 was bij Waanders in de Broeren in de Kloostergang een boeiende expositie te zien van Ben’s bouwradiofoto’s.Informatie en boekingen

boekingen@truegrit.nl