NOPPOP 2015 – 11 juli 2015

EP Spitsbergen


In november 2014 heeft True Grit met engineer Bauke van der Laaken 4 nieuwe songs opgenomen in Studio Spitsbergen (Zuidbroek). Het zijn voor de band de eerste studio-opnames met drummer Fred Bakker en toetsenist Jan Kees Visscher.

Het nieuwe, eigen songmateriaal laat een dwars­doorsnede horen van waar True Grit momenteel ook live mee voor de dag komt: melodieuze countryrock (‘Empty House’), warme akoestische folkrock (‘Now That You’re Gone’), stevige alt.country (‘The Good Friday Earthquake’) en donkere, sferische ballads (‘Honest Man’).

Black Flowers

Hartverscheurende tweestemmige
Americana-covers


De ‘stemmen van True Grit’ zijn nu ook te boeken als akoestisch duo.


True Grit is ooit begonnen als coverband met een repertoire dat een dwarsdoorsnede was van 50 jaar Americana-muziek. De beide vocalisten uit de band, Mirjam Maas en René van den Belt, gaan dit repertoire onder de naam Black Flowers nieuw leven inblazen.

In Memory Of


In 2011 heeft een vorige bezetting van True Grit in de JK-Studio in Dalfsen een compleet demo-album opgenomen, dat nu in zijn geheel te beluisteren is op de muziek-pagina van deze site.

Het ‘lost album’ heeft als titel ‘In Memory Of’ meegekregen en is opgenomen door Mirjam Maas (zang, gitaar), René van den Belt (zang, gitaar), Ben Vulkers (bas) en Rik Driegen (drums). Het album bevat 9 songs die René schreef met tekstdichter André Laffort en een cover van ‘Black Flowers’ (Lynn Miles). ‘In Memory Of’ verschijnt niet als regulier album, dus koptelefoon op en rechtstreeks beluisteren op www.truegrit.nl.

Steigerhits

Steigerhits

Expositie bouwradio’s in Broerenkerk Zwolle


True Grit-bassist en fotograaf Ben Vulkers heeft met behulp van bandleden Jan Kees Visscher (vormgeving) en René van den Belt (teksten) in 2013 een fotoboek gemaakt over een verdwijnend fenomeen: de door bouwvakkers met veel liefde in elkaar geknutselde bouwradio.


Nico Dijkshoorn, die voor Steigerhits het voorwoord schreef, stond als gitarist met True Grit op het podium toen Steigerhits in mei 2013 in Hedon werd gepresenteerd.

Steigerhits stond recent opnieuw in de belangstelling: van 26 januari tot 19 maart 2015 was bij Waanders in de Broeren in de Kloostergang een boeiende expositie te zien van Ben’s bouwradiofoto’s.Informatie en boekingen

boekingen@truegrit.nl