Video

The Gas Drilling Tragedy

(René van den Belt)

Eindelijk is er dan het besluit om te stoppen met de gas­boringen in Groningen, maar komt daarmee ook een eind aan de ellende voor de bewoners van het gebied?‘The Gas Driling Tragedy’ is geïnspireerd door de gevolgen van de gasboringen, maar de kern van de song raakt iets breders. Het beschrijft de machteloosheid van het individu ten opzichte van het kille, berekenende bedrijfsleven en een overheid die de binding met haar burgers dreigt te verliezen.

De song gaat over het verlies van vertrouwen van goede mensen in instanties die dat vertrouwen niet waard zijn. Alles waar de hoofdpersoon uit ‘The Gas Drilling Tragedy’ ooit in geloofd heeft, blijkt op drijfzand te berusten en hij voelt zich omringd door uitbuiters en schurken.

‘Horizontal stripes turned vertical’: waar je een crimineel vroeger kon herkennen aan zijn gevangenis-pak, zijn de strepen nu een kwartslag gedraaid en terechtgekomen op een 3-delig krijt­kostuum. Er rest onze held niets anders dan het recht in eigen hand te nemen, maar wanneer hij zijn vijand eindelijk op de korrel heeft is hij te fatsoenlijk om de trekker over te halen.


Sorrowville

(André Laffort & René van den Belt)


You Don’t Love Me Anymore

(Lynn Miles)


Opname van de CD•DVD True Grit


Fall Time

(André Laffort & René van den Belt)